Splitboard - helt nybegynner

Far

Heisann!

Et dumt spørsmål kanskje, men siden jeg er helt grønn på splitboard, så må jeg ha svar på dette:

Er det mulig, hvis jeg ikke skal dele opp mitt splitboard, å montere standard disker og standard snowboardbindinger på det, som en permanent løsning, for å for eksempel kun kjøre i skianlegg der man kun bruker heis? Eller er jeg fullstendig nødt til å montere splitboardbindinger, eller for eksempel Voile's adapter for standardbindinger på brettet? 

Brettet jeg har er et Rome Whiteroom 17

Bindingene jeg har er Burton Mission 16/17

I din situasjon så ville jeg gått for Spark R&D bindinger og ett solid brett for heisbasert kjøring (gjerne brukt!).

For å montere vanlige bindinger på ett splitboard så må man montere de på ett adapter-kit (http://www.voile.com/voile-splitboard-hardware-standard-bindings.html) noe som vel kan sies å være en heller dårlig løsning (hvis man uansett må ut med ekstra penger, så kan man like gjerne legge i litt til og få bindinger lagd for splitboard).
Det er mulig å bruke splitboard i preparerte løyper, men det er ikke like torsion-stabilt som ett solid brett, så det vil være ubehagelig/vanskelig å kjøre når det er isete/hardt i bakken.
 

Har kjørt Whiteroom selv, og de brettene er relativt dårlige på alt av hardt føre. Aldri hatt de i preparert bakke, kun hard snø i fjella, men kan ikke se for meg at opplevelsen av preppet løype er mer positiv enn hard skare... Du kommer til å oppleve brettet som mykt, lite responsivt og nervøst. Dette er felles for alle splitboards i bakker, men enda mer for de som er lagd for pudder. Ved å montere adapter vil du øke avstand mellom brett og sko, noe som dårligere følelse av brettet og dårligere kontroll av kraftoverføring fra kropp til brett. 

Om du har et splitboard men aldri har planer om å dele det, selg splitboardet og kjøp snowboard. Om du ønsker en hybridløsning, hør på Husmor50. 

 
Annonse
Annonse
Annonse