GAUTEFALL: Ulykken hvor ei danske jente ble alvorlig skadet skjedde i Gautefall i fjor. En 18 år gammel mann er dømt til betinget fengsel etter ulykken. Foto: Gautefall skisenter

Dømt til fengsel for råkjøring i skisenter

18-åring er dømt til fengsel for uforsvarlig råkjøring på slalåmski, etter at dansk jente ble alvorlig skadd i kollisjon.

Gutten ble dømt til 30 dagers fengsel for uaktsom kroppskade, men straffen ble gjort betinget, blant annet fordi han var under 18 år da ulykken skjedde. Den voldsdømte 18-åringen gikk på idrettslinje, og har kjørt alpint siden han var fem år gammel. Han var på kurs med skolen på Gautefall da ulykken skjedde. Han nektet for å ha kjørt uforsvarlig fort.

Dette melder avisa Varden.

Den danske jenta som ble påkjørt fikk knust høyre lårben, brudd i kne og skinneben, og har måttet gjennomgå tilsammen sju operasjoner i Norge og Danmark. Hun er alvorlig traumatisert etter ulykken, og kan få varige men etter ulykken. Også 18-åringen pådro seg skader.

Uhellet skjedde i en temmelig uoversiktlig del av løypa i Gautefall skisenter i Telemark. Retten mener tiltalte, selv om han er ung (17 år da ulykken skjedde), burde visst bedre med sin lange erfaring som slalåmkjører.

Annonse
Annonse
Annonse