PERFEKT: Marthe kKristoffersen setter store svinger i snø som bare bukker og nikker – tidlig i oktober 2017. Foto: Martin Andersen

Fantastisk sesongstart i Jotunheimen

Martin Andersen startet skisesongen i helga, og sier enkelt og greit: – Kort oppsummert: Ei fantastisk helg i Jotunheimen!

Sommeren har vært lang, og lengselen etter å få kjøre på den første tørre høstsnøen stor. Helga var derfor satt av til snøjakt i over ei uke, uansett vær og vind.

Ei uke med vinglete yr meldinger, men på fredag satt den. Innertier - strøkent vær!

Lørdag ble likevel av den litt lurvete sorten, i form av varierende sikt. Likevel, følelsen av å få sette de første svingene i god snø ned fra Bakre Skagsnebb er fantastisk. Endelig!

Det skal sies at for å nå Hurrbrea kreves en time med ski på sekk i 400 høydemeter med stein. Er det verdt det? Ja!

Med et optimistisk og trofast forhold til yr måtte søndagen bare bli epic, og planen var Steindalsnosi og Fanaråken - To bombesikre trumfkort tidlig på sesongen. Men hvorfor ikke overnatte der? Våkne av at soloppgangen fylte Helsport gapahuken med høststråler!

ET FINT STED Å VÅKNE: I telt på Steindalsnosi – hvor det var flotte vinterforhold i helgen. Foto: Martin Andersen

Etter en bedre pizza i Lom, i påvente på at den etteranmeldte 71 grader nord-kjendisen og eks-langrennsløperen Marthe Kristoffersen skulle komme, gikk turen til demningen på Sognefjellet. Etter en time i mørket med ski på sekk og hodelykt var vi på breen, og etter ytterligere en time var vi på toppen av Steindalsnosi. Ikke pudder til pungen, men ok snø. 

Å våkne i en gapahuk, med panoramautsikt til hele Jotunheimen badende i sol – det er magisk i seg selv! Å vite at man ikke skal gå en meter før man setter på seg skia, gjør det ikke verre. Etter to timer med kaffe og frokost i soveposen var skoa spent. Breen på østsiden av Steindalsnosi er perfekt for å få svingene på plass etter sommeren.

Kort oppsummert ble det en fantastisk sesongstart - og det er bare å glede seg til fortsettelsen!

TØFF RENNE: For undertegnede har nordrenna på Fanaråken vært et stort ønske i mange år, men grunnet usikre forhold har den fått stått urørt gang på gang. Men på søndag lå forholdene til rette. Ei god stabil snøpakke, toppet med nydelig pudder. Etter litt graving for å komme gjennom skavlen lå alt til rette! En magisk start på sesongen! 

Annonse
Annonse
Annonse