– Norge gror igjen!

JAKTEN PÅ VILLSNØEN (EP14): Frittgående sau, kyr og geiter må byttes ut med motorsag. Slik skal norske skianlegg få bedre offpist-kjøring.
SKOGSRYDDINGSKARAR: Øystein Henjum og Asbjørn Eggebø Næss er ikke redde for å felle trær som står i veien for pudder-utsiktene, så lenge sjansen byr seg. Bilde: Christian Nerdrum

Hvis alle sitter helt ro og ikke løfter en finger, vil all skogskjøring i Norge til slutt bli like tett som i bunn av Norefjell (red. anm. veldig tett). Men i skianleggene rundt Sogndal har de klart å snu den naturlige gjengroingen, takket være ildsjeler med øks og motorsag. Asbjørn Eggebø Næss er ikke fremmed for for initiativet selv, men har fått den lokale skikjøreren Øystein Henjum til å fortelle om hvordan dette skal gjøres. 

Jakten på villsnøen

«Jakten på villsnøen» er et innblikk i den moderne frikjørenens hode, der seerne får inspirasjon og lærdom om hvordan en bedre kan skal bruke fjellet. Asbjørn Eggebø Næss, som mange kjenner fra Supervention, har programlederrollen og tar for seg utfordrende temaer i den evinnelige jakten etter god snø. Som en slags livets skole skal kunnskapen formidles i programserier som slippes her på friflyt.no.

Annonse
Annonse
Annonse