Slik trener Supervention-gutta til vinteren

JAKTEN PÅ VILLSNØEN (EP12): Fri Flyt har ved flere anledninger skrevet om «gunnerun». Skileiken og treningsformen som har sitt opphav i Ål. Men hva dreier det seg om, egentlig? Programleder Asbjørn Eggebø Næss får en innføring.
GØNNERUN: Åsmund Thorsen har gått den berømte Ål-skolen, og i denne episoden av Jakten på villsnøen setter han de fleste på skolebenken og forteller hvordan en ekte hallingdøl finner skiformen. Bilde: Christian Nerdrum

Episoden er opprinnelig fra desember 2015, men ble republisert november 2016.

Jakten på villsnøen fortsetter, og i vinterens første episode skal vi til Sogn Skisenter, der Åsmund Thorsen tar med seg Asbjørn Eggebø Næss og de lokale skikjørerne Ivar Løvik og Øystein Henjum på et «gunnerun». Skileiken og treningsmetoden mange mener kan være årsaken til at den lille bygda Ål i Hallingdal har en ulogisk stor andel av landets fremste frikjøringstalenter. John-Håvard Grøgard. Magnus Tveito og Åsmund Thorsen har alle fått sin dose gunnerun i oppveksten. 

JAKTEN PÅ VILLSNØEN

«Jakten på villsnøen» er et innblikk i den moderne frikjørenens hode, der seerne får inspirasjon og lærdom om hvordan en bedre kan skal bruke fjellet. Asbjørn Eggebø Næss, som mange kjenner fra Supervention, har programlederrollen og tar for seg utfordrende temaer i den evinnelige jakten etter god snø. Som en slags livets skole skal kunnskapen formidles i programserier som slippes her på friflyt.no.

Annonse
Annonse
Annonse