Ikke så farlig?
KOMMENTAR: Tallenes u-klare tale fremstiller friluftslivet som farligere enn det er.
Vamos a las montañas
Det tikker inn en melding på mobilen en sen søndagskveld. – Er du i Volda og vil på tur? Værmeldingen sier 14 grader og sol, hva annet enn et ruvende ja kan man da svare?
Utenfor allfarvei
Når dagene blir lengre og lysere er det nydelig å pakke pulken og dra i vei mot nye skifjell og jakte på god snø. Teltbasert ski- og topptur er noe av det gøyeste, men også mest krevende jeg gjør.
Vårvêr
Deilig slush. Svusj, svusj, kommer det fra skia mens man setter svingene nedover fjellsiden. Det er knapt en uke siden vi kjørte nærmest bunnløst pudder – men nå er våren kommet for fullt.
Kong vinter gir seg ikke
Vi myser utover fjellene, det er ikke mye vi ser. Tåken henger tett i fjellheimen. Værgudene er derimot på vår side. Plutselig, like fort som tåken kom, lysner det opp. 1-2-3. Dagfinn setter spissen nedover, myke raske svinger før han tar sikte på klippen og flyr ut i evigheten.
Påskeeggets magi
Klatring, skreifiske, vikinger, surf, påskeegg og skiferie - de hører alle sammen. Hvis Jesus kunne valgt, er jeg helt sikker på at han ville bestilt en eseltaxi til Nord-Norge heller. Velkommen til Lofoten - de magiske øyer.
Påskekos på Bondalseidet
Bondalseidet i Ørsta er kjent for fjella og sine frikøyringsområde, og heile eller delar av årets X-Free og TripleX vil igjen verte arrangert i Trollbotnen den 20.april.
Fagerdalen – en nydelig randoneepark
Fagerdalen er den lille fjellkjeden rett nord for Bygdin Fjellstue og er virkelig en nydelig forgård til Jotunheimen.
Himmelriket
Vi sitter tett sammen under vindsekken for å holde varmen. Sekken blafrer i vinden. Vinden er kald og det snør tett utenfor. Plutselig skinner solen svakt igjennom vindsekken. Jeg stikker hodet ut og møtes av en utsikt, som om vi satt i himmelen selv. Vi er i vakre Lofoten.
...i bakgården til Terje Tysland.
Jeg debuterte i Røldal Freeride Challenge med ei haukråk, som det heter der jeg kommer fra.
Harde bud mellom slagene på jobb i Zermatt.
Det er gøyalt å være på jobb på frikjøringskonkurranser i Alpene når konkurransen blir utsatt på gru ...
En gammel klassiker fra Jon K. Garmo.
Syklinga, ikke syklisten, i Åre er rett og slett steinbra (med unntak av Shimanoleden, som er bajs).
Ble litt filming i fjor, da det var mye bra føre (akkurat som i år men da ble det mindre film).
Røa ved Trysil er en av Norges fineste padleelver.
Annonse