Å lese bøker er bra for deg

Å lese bøker er bra for deg. Se 5 gode grunner her!

De fleste vet at det å lese bøker er en av de beste hobbyene som finnes. Og lurer du på hvorfor, så har vi laget en liste med 5 gode grunner. Les mer her!

⦁ 5 gode grunner til å lese bøker

Så du i dag alt for mye filmer på nett eller har du kanskje spillet hele dagen hos norgesautomaten. Da trenger du å lade opp batteriene igjen, og komme til hektene igjen. Å lese bøker kan blant annet hjelpe deg med dette, og vi gir her 5 gode grunner til å les bøker.

⦁ Utvikling av ordforråd og språk

Allerede fra du er inne i din mors mage, legges grunnlaget for språket. Og før barnet kan lese selv, er det viktig at det blir lest for. Barn som har blitt lest for, viser en bedre forståelse for det grunnleggende i språket vårt når de begynner på skolen.

⦁ Logisk tenking

Jo tidligere du begynner å lese for barnet, jo tidligere utvikler det evnen til å forstå abstrakte begreper. Evnen til å bruke logikk i ulike situasjoner, samt god dømmekraft kommer alle som et resultat av blant annet høytlesning.

⦁ Stimulerer fantasien

Det finnes selvfølgelig bøker med illustrasjoner. Men bildene kan bare regnes som en hjelpende hånd til alle de indre bildene man danner seg, når man leser bøker. Fantasien stimuleres, og du er selv med til å skape historien i ditt eget hode.

⦁ Reduserer stress

Vi slapper av når vi leser, og det viser seg at lesing er blant de beste metodene for å redusere stress. Rolig lesing senker pulsen, og musklene blir mindre anspente.

⦁ Bedre perspektiv på verden rundt deg

Du ser ikke kun karakterene du leser om, når du har en bok i hendene. Du ser også deg selv. Du får dermed en større forståelse av deg selv, samtidig med at du ser andre menneskers perspektiv på verden også.

Til sist gir vi ordet til den stor russiske forfatteren Maksim Gorkij: Alt som er godt i meg kan jeg takke boken for.

Annonse
Annonse

UtstyrBruktmarked

#friflytmag og #friflyt på Instagram

Bruk # for å få bildene dine her du også!

#friflytmag

#friflyt